0
0

Vuurwerkverbod 2020

Het is u vast niet ontgaan... In 2020 geldt er een 'algeheel vuurwerkverbod' om de druk op de hulpdiensten te verlagen. Een beetje een vertekent beeld, want algeheel zou betekenen dat er helemaal geen vuurwerk meer verkocht noch aangestoken mag worden. Echter is dit niet helemaal waar!

In de Europese wetgeving is vastgelegd dat het zogeheten categorie 1 vuurwerk het hele jaar door mag worden verkocht en gebruikt. Dit betreft wondertollen, crackling balls en fonteinen... En er is nog veel meer! Omdat we u een leuke jaarwisseling wensen om alles in 2020 af te sluiten hebben wij derhalve besloten om onze hele winkel om te dopen in 'Category One Store'. En hier op onze site kun je alles gewoon bestellen!

Bericht Harings Vuurwerk 13 november 2020
Op vrijdag 13 november 2020 hebben wij onderstaande bericht geplaatst op onze Facebook pagina.

Nu de emotie wat gezakt is en we vooruit kijken naar een organisatie met slechts categorie 1 vuurwerk, willen we graag kwijt hoe wij in dit hele verhaal staan. Over het algemeen zijn we bij de familie Harings geen schreeuwers met betrekking tot politiek en meningen, we houden het graag neutraal. Toch maken we nu een uitzondering. Dit jaar had ons 25e jaar moeten worden maar helaas komt er van dit jubileum weinig terecht.

Laten we voorop stellen dat we achter de zorg, de horeca en de ondernemers die evenementen organiseren staan. Het is een rot jaar voor iedere ondernemer, slechts weinigen halen hier positiviteit en groei uit. Veel gezinnen zijn gescheurd door dit virus en het houdt heel Nederland in zijn greep.

Het laatste nieuwsbericht van de NOS met Ruud Verkuijlen, coördinator jaarwisseling bij de Nationale Politie; '... Toch rekent hij op een onrustige jaarwisseling. "We houden er rekening mee dat er een bepaald gevoel van ongenoegen in de samenleving is en dat het voor ons een intensieve jaarwisseling gaat worden."'

Deze zin verwoord precies waar de gehele vuurwerkbranche, dus ook wij, al erg bang voor waren. Het draait niet om het ontlasten van de zorg, het draait om de politieke agenda versnellen. Immers is ons product al een lange tijd het onderwerp van discussie in Nederland. De vele tegemoetkomingen de afgelopen jaren hebben er voor gezorgd dat ons assortiment uit niet veel anders dan stabiel en veilig siervuurwerk bestaat, echter is de onwetendheid van de politiek in wat-wat is een groot probleem. De kern van de vele ziekenhuis opnames is nu niet opgelost.

Afijn, er valt weinig aan te veranderen. We zullen vooruit moeten. Hoewel het praktisch niet meer onder het ondernemersrisico te plaatsen valt, zullen we ons flexibel moeten opstellen. Zodoende zijn we al enige tijd bezig met noodscenario's en die kunnen we nu, na lang wachten, in de praktijk brengen.

Gedurende de hele maand december zal onze winkel de grootste "Category One Store" van Twente zijn. We hebben tientallen producten ingekocht waaronder pakketten, fonteinen, wondertolletjes, crackling balls, knettertjes en nog veel meer. Ruim voldoende op voorraad en in plaats van slechts drie dagen per jaar maar liefst een hele maand uitgebreid verkrijgbaar. En natuurlijk hebben we de winkel weer vol sfeer ingericht zodat shoppen toch een beetje een feestje is!

Uiteraard nemen wij de corona maatregelen in acht en is de winkel dusdanig ingericht dat iedere klant veilig zijn of haar aankopen kan doen, zonder direct contact met ons of andere klanten. Iedereen gaat anders om met corona, toch willen we jullie vragen om onze maatregelen op te volgen zodat we onze winkel gedurende de hele maand december open kunnen houden met de eisen van de overheid in acht genomen.

De komende dagen werken we hard een het online zetten van onze webshop en het opzetten van toffe Facebook acties. Stay tuned, we maken er echt alsnog een tof feestje van dit jaar!

Bedankt voor het lezen, jullie begrip en jullie klandizie.
Copyright © 2021 Harings Fireworks Almelo