0
0

Regelgeving vuurwerk

Opgelet; in 2020 geldt er een algeheel vuurwerk verbod. Alléén categorie 1 vuurwerk mag verkocht en afgestoken worden. Deze categorie bevat wondertollen, crackling balls, gillers en fonteinen. Dit vuurwerk mag het hele jaar verkocht en afgestoken worden, dus ook nu. Onderstaande omschrijving geldt niet voor het seizoen 2020.

Er zitten veel haken en ogen aan het verkopen (en kopen) van vuurwerk. Om alles zo duidelijk mogelijk te houden vindt u op deze pagina de informatie hier over.

Categorie 1 vuurwerk
Categorie 1 vuurwerk mag het hele jaar verkocht worden. Dit is pop- en scherts vuurwerk, daaronder valt voornamelijk kindervuurwerk en wat lichter vuurwerk als wondertollen. Wij verkopen deze categorie doorgaans vanaf het einde van de herfstvakantie. Deze categorie mag verkocht worden aan 12 jaar en ouder.

Categorie 2 vuurwerk
Deze categorie bevat het lichtere vuurwerk en mag verkocht worden aan 16 jaar en ouder. Dit vuurwerk mag alleen worden verkocht op de laatste drie dagen van het jaar. Het bevat wondertollen, kanonslagen, thunderkings, lichtere ratelbanden enzovoort. Het zwaardere siervuurwerk valt onder de laatste categorie.

Categorie 3 vuurwerk
Dit is dus de zwaarste categorie. Hieronder valt zwaarder siervuurwerk en de zwaardere ratelbanden. Deze categorie is met ingang van seizoen 2020 verboden in Nederland. Althans, een deel van de artikelen in deze categorie. Zo zijn de zwaardere ratelbanden niet meer verkrijgbaar.

Limieten aantal kilo's per persoon
Wanneer u het vuurwerk komt afhalen bij ons in de winkel dient u er rekening mee te houden dat er een maximaal gewicht van 25 kilo per persoon gehanteerd wordt. Bent u van plan om veel, voornamelijk sier-, vuurwerk te kopen dan kunt u het beste met meerdere personen uw vuurwerk komen afhalen.

Wij controleren op leeftijd!
Houd u er rekening mee dat wij kunnen vragen om uw identiteitsbewijs. Wij worden hier streng op gecontroleerd dus houden ons ook streng aan de afhaalleeftijden! Indien u weigert uw identiteitsbewijs te laten zien hebben onze medewerkers de mogelijkheid uw verkoop te weigeren. Tijdens het bestellen geldt de leeftijdsgrens niet, het betreft alleen afhalen.

Mag ik cakeboxen doorverbinden?
Nee, u mag niet zelf cakeboxen doorverbinden. Wel zijn er zogeheten compound cakeboxen te koop vanaf 2017. Deze cakeboxen zijn vanuit de fabriek reeds doorverbonden voor u. Dit is wel legaal. Wij raden het, vanwege uw veiligheid, zeer af om zelf te knutselen met het vuurwerk!

Copyright © 2021 Harings Fireworks Almelo